ПРЕМИУМ
Винотерапия
Слънцезащита
100% Алое
Арган
Домашни любимци
За пиене
Грижа за тялото
Органични
Хигиена

Ползи от Алое Вера

В продължение на векове растението Алое Вера е използвано като лечебно средство. Терапевтичните му и лечебни качества са издържали изпитанията на времето над 5000 години. През 1862 г. Георг Еберс пръв открива колко ценено е алоето още от древността в египетски папирус. Древногръцки и римски лечители го прилагат много успешно като лечебна билка. Изследователи откриват, че това растение е познато и в китайската, и в индийската култура. Египетските царици го използват в стремежа си да постигнат идеална физическа красота, а във Филипините го смесват с мляко, за да лекуват бъбречни инфекции. Алоето се споменава и в Библията, а според легендата Александър Велики завладява остров Сокотра в Индийския океан заради алоето, което растяло там и било необходимо за лечение на ранените му воини.

Ето някои от най-важните преимущества от използването на това чудесно растение:

 • Полза за храносмилателната система – Алое Вера играе важна роля при поддържане на здравето на храносмилателната система. Използва се при тежки форми на колит, синдром на раздразненото черво и язви. Дори да не страдате от някое от тези заболявания, Алое Вера ще се отрази благоприятно на здравето на вашата храносмилателна система.
 •  Полза за здрава кожа – Алое Вера е било използвано за лечение на кожни проблеми в продължение на стотици години. От всички ползи от приемането на Алое Вера грижата за кожата е една от най-популярните. Хидратира напуканата и суха кожа и помага за възстановяването на нейната мекота по забележително нежен начин. Алое Вера се е използвало като лосион против стареене в продължение на векове.
 • Ползи за сърце, бели дробове, черен дроб и всички органи – Алое Вера стабилизира кръвната захар, понижава холестерола и триглицеридите, помага за транспортирането на кислород до клетките, регулира кръвното налягане, подобрява циркулацията на кръвта.
 •  Полза при лечение на акне – Възползвайте се от благоприятното въздействие на Алое Вера ако страдате от акне. Противовъзпалителните свойства на Алое Вера предоставят незабавна помощ при болезнено подуване и зачервяване.
 • Полза при контрол на теглото – Подобрява перисталтиката и прочиства червата, оттам и усвояването на полезните вещества от храната. Това увеличава вашата енергия, подобрява метаболизма и помага за естствено регулиране на теглото.
 • Полза за здрава имунна система – Алое Вера има естествената способност да поддържа имунната система, която спомага за поддържането на вашето тяло силно и способно да се бори с болестите.
 • Полза при изгаряния на кожата – Една от най-удивителните ползи от Алое Вера е способността на успокоява кожата при изгаряния и да помага за облекчаване на болката. Използва се за лечение на леки изгаряния, както и при слънчеви изгаряния на кожата. Естествените съставки в крем или гел с Алое Вера помагат за възстановяване на кожата и предпазват от инфекции.
 •  Източник на витамини – Още една от удивителните ползи на Алое Вера е количеството витамини, които се съдържат в неговия сок. Алое Вера съдържа витамини А, В1, В2, В6, В12, С и Е. Сокът му съдържа също фолиева киселина и никотинамид.
 •  Алое Вера като антиоксидант – Сокът от Алое Вера е използван като елексир от много култури заради своите антиоксидантни свойства, за които се вярва, че помагат за забавяне признаците на стареене. Антиоксидантите са естествена защита срещу свободните радикали, които могат да увредят клетките и да доведат до редица здравословни проблеми. Алое Вера има противотуморно действие, неутрализира радиацията.
 •  Полза при възпаления – Алое Вера спира възпалителните процеси в тялото, действа антибактериално, антивирусно и противогъбично.
 •  Ползи за косата – Алое Вера прочиства скалпа на главата, стимулира космения растеж, неутрализира сърбежа и раздразненията и възстановява сухата и увредена коса.
 •  Полза за зъбите – Алое Вера е изключително полезно за вашата красива усмивка и здрави зъби, природен лечител при пародонтит, гингивит и лош дъх.
 • Алое Вера като хранителна добавка – Ползите от Алое Вера се дължат не само на съдържанието на витамини и антиоксиданти. В сока и гела от Алое Вера се съдържат също калций, калий, желязо и цинк. Тези важни минерали са една често пренебрегвана част от нашата диета и ежедневният прием На Алое Вера помага за тяхното набавяне.