ПРЕМИУМ
Винотерапия
Слънцезащита
100% Алое
Арган
Домашни любимци
За пиене
Грижа за тялото
Органични
Хигиена

Най-добрите съюзници за вашите мускули и стави

В тази статия ви представяме един от най-популярните ни продукти: Релакс гел с Алое Вера

 

Едно от най-значимите свойства на Алое Вера е противовъзпалителното. Растението действа също и обезоболяващо. Комбинацията от тези две свойства го прави идеален съюзник при лечението на различни състояния като ревматизъм, остеоартрит или артрит. Алое Вера съдържа антрахинони, които са естествени аналгетици и съдържат противовъзпалителен компонент.

 

 

Евкалиптът притежава мощни противовъзпалителни свойства. Използва се за външна употреба при лечение на болка, причинена от ревматични и мускулни заболявания. Основните компоненти с антиревматични свойства са евкалиптол – най-изобилният компонент на етеричното масло  и този, които осигурява антисептичните му свойства, тимол и гентизинова киселина. Богат е на танини и флавоноиди, отговорни за бактериостатичните свойства.

Доказано е, че евкалиптовото етерично масло има голямо въздействие в областта на мускулите и ставите. Маслото има чудодеен ефект при борба с мускулното напрежение, умората и болката. Дава сила да се движим след натоварен ден, тежка тренировка или уморени крака. Освен това е мощно естествено противовъзпалително средство – успявя значително да намали възпалението, особено в ставите и мускулите.

 

 

Камфорът е полутвърдо кристално вещество със силна и остра миризма. Среща се в дървесината на камфоровото дърво Cinnamonum camphora, огромно многогодишно дърво, родом от Азия, и в някои други дървета от семейство лаврови. Може да се синтезира и от терпентин. Използва се като балсам за лечебни цели. По време на прилагането в определени области можете да почусвтвате изтръпване или скованост, тъй като камфора има аналгетични свойства. Нещо, което обикновено не знаем за камфора, е, че той бързо се абсорбира през порите на кожата. Освен всичко друго служи за подобряване на кръвообращението, облекчаване на болките в ставите (напр. при хора с ревматизъм или артрит), намаляване на болката при подутини, навяхвания и натъртвания, релаксиране на мускулите.

 

Етеричното масло от мента дава освежаващо усещане и има успокояващ ефект върху тялото. Ментата е една от най-старите билки в Европа, използвана за медицински цели.  Има исторически сведения за нейното изпозване в древната традиционна китайска и японска медицина. Споменава се и в гръзката митология. Ползите за здравето и много приложения на ментовото етерично масло са документирани до 1000 години преди Христа.

Приложено локално облекчава болките в мускулите и е много ефективен мускулен релаксант. Особено полезно и за успокояване на болки в кръста. Проучване показва, че маслото от мента има ползи за облекчаване на болката, свързана с фибромиалгия и миофасциален болков синдром.

При възпалени стави прилагането на малко ментово масло охлажда мускулите като ледена баня, а в същото време сте топли и сухи.

Като допълнение към активните свойства на ментата можем да добавим и това на дезинфектант.

 

Всички тези естесвени съставки правят нашия Релакс гел изключително качествен продукт, идеален за хора, които спортуват или имат активен начин на живот.