ПРЕМИУМ
Винотерапия
Слънцезащита
100% Алое
Арган
Домашни любимци
За пиене
Грижа за тялото
Органични
Хигиена

Масло от гроздови семки против бръчки

Появата на бръчки представлява най-очевидният признак, че остаряваме. В даден момент това се случва на всички човешки същества, но за мнозина е важно да забавим появата им за колкото се може по-дълго време.

 

Важно е да помните, че излагането на слънце е основната причина за стареенето на кожата, тъй като уврежда кожните клетки много по-бързо от нормалното физическо стареене. Други фактори са тютюнопушене, нездравословна диета и генетика.

 

Защо кожата се набръчква с възрастта?

 

С напредване на възрастта кожата ни става по-тънка, по-суха и по-малко еластична. Това означава, че кожата става по-чувствителна, много лесно може да бъде наранена и способността й да се предпазва от увреждания е намалена.

Наблюдава се и тенденция кожата да се отпуска, тъй като компоненти като колаген и еластин, които осигуряват стегнатост и еластичност на кожата, намаляват.

Освен това с възрастта секрецията на мастните жлези намалява, което води до загуба на еластичност, суха, грапава и напукана кожа.

 

Етеричните масла могат да помогнат в борбата против бръчки. Те поддържат кожата хидратирана, като по този начин предотвратяват някой от последствията при загуба на еластичност.

 

Масло от гроздови семки против бръчки

 

Маслото от гроздови семки съдържа голямо количество липиди, които са от съществено значение за клетъчната мембрана, богато е на феноли и много незаменими мастни киселини, които подхранват клетките и поддържат влагата. Тези характеристики го правят отлична съставка в хидратиращи козметични продукти. Богато е на витамини C, D, E, бета-каротин и проантоцианидини – всички те са мощни антиоксиданти, които предотвратяват преждевременното стареене на кожата.

 

Черното грозде съдържа ресвератол, активна съставка, която активира ензими Сиртуин, отговорни за повишаване на клетъчната жизненост.

В допълнение, тези семена са източник на мощни антиоксиданти, наречени олигомерни проантоцианидини (OPC).

Лабораторни проучвания показват, че ОРС са много по-ефективни от витамин С и витамин Е за неутрализиране на свободните кислородни радикали, които са една от причините за дегенерацията и стареенето на тялото.

 

Сега маслото от гроздови семки се влага в козметични продукти, тъй като е омекотяващо средство, което лесно прониква в кожата, има успокояващ и лечебен ефект. Абсорбира се бързо, а това е добре за всеки тип кожа, тъй като тонизира, без да запушва порите. Всъщност, поради високото съдържание на линолова киселина, се използва в много продукти за мазна кожа. Може да се прилага върху белези, за третиране на стрии и като лосион след слъце.

 

И ако използването му за подхранване и хидратиране на кожата не ви е достатъчно, може да си закупите олио от гроздови семки за овкусяване на салати, печене или пържене, тъй като една от основните му характеристики е да поддържа естествения вкус на ястията. Благодарение на своите антиоксиданти, витамин Е и много високо съдържание на Омега 6 мастни киселини предотвратява натрупването на наситени мазнини в артериите.

 

Маслото от гроздови семки помага за поддържане на добро здраве и забавя стареенето.

 

В продуктите от серията Винотерапия се използва масло от гроздови семки в съчетание с органично Алое Вера от остров Лансароте.