ПРЕМИУМ
Винотерапия
Слънцезащита
100% Алое
Арган
Домашни любимци
За пиене
Грижа за тялото
Органични
Хигиена

Въпроси и отговори

Всички сме чували, че Алое Вера е здравословно растение, но….. знаем ли наистина защо?

 

Алое Вера съдържа голямо разнообразие от елементи, които могат да бъдат използвани от нашето тяло за изпълнение на метаболитни мисии.

 

Чистият гел от Алое Вера съдържа витамини А, С и Е и минерали като сяра, калций, магнезий, цинк, селен и хром. В допълнение това е растение с високо съдържание на антиоксиданти, ензими, фибри, стероли и полизахариди.

 

Благодарение на това голямо разнообразие от хранителни вещества това чудно растение носи много ползи за нашето здраве.

 

Изслседвания, проведени от Д-р Рикардо Гампел от Мадридския университет, доказват положителните ефекти, които предизвиква Алое Вера в различните органи и системи на тялото.

 

Гастродуоденална лигавица. Алое Вера има защитен ефект срещу лезии на стомашната лигавица, спомага за предотвратяване появата на язви, както и за инхибиране на растежа на Хеликобактер пилори. Това растение може също да бъде полезно при чревни възпалителни заболявания като Болест на Крон и улцерозен колит.

 

Ендокринна система. Алое Вера, Благодарение на глюкоманан (разтворим полизахарид), приложен орално, е в състояние да намали нивата на кръвна захар.

 

Имунна система. Алое Вера има имуномодулираща и антимикробна функция срещу голям брой микроорганизми и блокира възпроизводството на ХИВ. Това растение е ефективно и за предотвратяване на състояния на имуносупресия вследствие на ултравиолетово лъчение. Спомага за предотвратяване на респираторни вирусни инфекции като грип, настинка или ларингит.

 

Алое Вера има противовъзпалителни свойства, което улеснява заздравяването на рани и се бори с артрит.

 

Според Д-р Гампел Алое Вера има противоракови и антитуморни свойства, способни да намалят туморния растеж или да доведат до регресия.

 

Кожа и лигавици. Алое Вера има лечебни и регенеративни свойства. Може да се изпозва вътрешно или външно, като улеснява зарастването на рани, изгаряния и други епидермални лезии.

 

Псориазис. Проникването на полизахаридите от гела от Алое Вера през кожата благоприятсва нейната хидратация и инхибира образуването на дермални плаки, така че площта на огнищата може да бъде значително намалена.

 

В допълнение Алое Вера увеличава съдържанието на разтворим колаген и инхибира ензимите, отговорни за образуването и матрупването на меланин в кожата, което означава, че предотвратява появата на петна или хиперпигментация.

 

Възпаление на гастро-интестиналната лигавица. В случаи, когато заздравяването на язви е възпрепятствано или забавено, напр. при диабет, Алое Вера е особено ефективно, тъй като намалява времето за зарастване на лезиите и подобрява притока на кръв.

 

Накратко, чистият сок от Алое Вера регулира, пречиства и тонизира органите. Благодарение на своите лечебни свойства се препоръчва при язви, възпаления и стомашно-чревни инфекции и за увеличаване на защитните функции в случаи на респираторна или пикочна инфекция.

 

Помага за регулиране и пречистване на организма и контрол на нивата на холестерола, глюкозата и пикочната киселина, както и на кръвното налягане, кръвообращението и общия метаболизъм, така че може да бъде полезно като добавка в диети за контрол на теглото.

 

Прилаган външно чистият гел от Алое Вера действа като дезинфектант, противовъзпалително, насърчава зарастването на рани и възстановяването на кожата. Успокоява и лекува рани, язви, екземи, псориазис, изгаряния, мускулни и ставни болки, акне, петна по кожата и мн. др.

И двата продукта защитават и регенерират тъканите и имат голяма лечебна сила. Високото съдържание на аминокиселини и витамини спомага за подхранването и хидратирането на кожата, докато комплексът от захари увеличава гладкостта й, което я прави здрава и млада. Наличните в гела минерали имат антиоксидантно действие, което предотвратява стареенето на кожните клетки, предпазва от UV лъчи, участват в образуването на колаген и като цяло укрепват кожата.

 

Това, което откроява Алое Вера най-много, е функцията му за клетъчна регенерация: успява да регенерира тъканите на кожата, стимулирайки естествения колаген и еластин, нещо, което забавя стареенето на кожата и намалява бръчките и белезите. Неговият висок хидратиращ капацитет, както и способността му да регенерира клетките, правят алое Вера перфектен съюзник в борбата със стриите.

 

Ако имате чувствителен тип кожа препоръчваме използването на Чист екологичен гел.

 

Ако кожата Ви е по-устойчива или мазна, не се колебайте да ползвате Чист гел от Алое Вера, особено при проблеми с акне, целулит или псориазис.

Понастоящем не е установена нежелана реакция в резултат на външната му употреба. Алергични реакции са изключително редки.

 

Продуктите за пиене обикновено са безопасни и полезни, но не бива да надвишавате препоръчителната дневна доза – това може да предизвика стомашни разстройства и диария.

Преди да извършим каквато и да е интервенция, трябва да определим какъв тип е изгарянето.

 

Изгарянията варират по интензивност и се класифицират в зависимост от увреждането, което причиняват на кожата и лежащата под нея тъкан:

 

  • Изгаряния от първа степен: Известни също като „повърхностни изгаряния“, това са най-леките изгаряния и засягат само епидермалния (външен) слой на кожата.  Кожата остава непокътната, но е зачервена (макар и бяла при натиск), подута и болезнена.

  • Изгаряния от втора степен: Известни също като „изгаряния засягащи частична дебелина“, при тях увреждането на кожата се простира отвъд най-външния слой на кожата до дермата. По кожата се появяват мехури, тя изглежда зачервена, сълзи и е болезнена.

  • Изгаряния от трета степен:  Най-тежките видове изгаряния са известни и като „изгаряния с пълна дебелина“, тъй като увреждат тъканта, а може би и костта под повърхността на кожата. Те често са кафяви/черни и сухи на вид и тъй като нервите често са увредени, може да не са болезнени.

Алое Вера е високо ефективнов първите два случая, тъй като предотвратява инфекциите, действа като аналгетик и регенерира увредените тъкани.

 

Винаги препоръчваме, преди да ползвате какъвто и да е вид лечение, да се консултирате с Вашия лекар.

Да, точно 100% чистият гел от Алое Вера помага за премахване на малки слънчеви петна и белези.

Нашият сок от Алое Вера освен Алое Вера съдържа: аскорбинова киселина (Витамин С) и лимонена киселина, калиев сорбат и Витамин Е.

Основната разлика между чистия сок и чистия гел е, че гелът е само за външна употреба.

 

Както гелът, така и чистият сок са продукти с 99% съдържание на Алое Вера. След отваряне трябва да се съхраняват в хладилник.

Дневният крем има защитна фукция. През деня кожата на лицето е подложена на стрес от множество вредни фактори в околната среда и се нуждае от голямо количество влага и антиоскиданти, за да устои.

 

Нощният крем има подхранваща и възстановяваща функция. През нощта се случват основните регенеративни и анти-ейдж процеси, а по време на сън кожата по-бързо и ефективно абсорбира съставките.

 

Формулата на дневния крем е много по-лека от тази на нощния и съдържа необходимата доза хидратиращи, антиоксидантни и успокояващи съставки.

 

Формулата на нощния крем е доста по-плътна и наситена, тъй като през нощта кожата се нуждае от повече хранителни вещества, за да възстанови загубите от деня.

 

Дневният крем е разработен така, че да се носи под грима, затова попива много по-лесно и бързо в кожата след нанасяне. В повечето случаи не оставя мазни следи и служи като идеална основа за фон дьо тен или друг тип декоративна козметика.

 

Нощният крем съдържа мощни, но по-бавно абсорбиращи се подхранващи и стимулиращи съставки, които проникват в дълбочина за няколко часа, а на повърхността на кожата се образува фин мазен филм, който сутринта трябва да се отмие с хладка вода.

 

Основната цел на дневния крем е да поддържа оптимално ниво на влага в епидермиса и да го предпазва от околната среда.

 

Основната цел на нощния крем е да стимулира производството на колаген, да се бори с процесите на стареене, да подпомага клетъчното обновяване и да подпомага лечението.

Най-подходящ е Хидратиращият гел с Алое Вера. Той успокоява и помага за възстановяване на кожата след бръснене.

Не, при никакви обстоятелства, тъй като сока съдържа аскорбинова киселина (Витамин С) и лимонена киселина и това може да раздразни очите.