ПРЕМИУМ
Винотерапия
Слънцезащита
100% Алое
Арган
Домашни любимци
За пиене
Грижа за тялото
Органични
Хигиена

Арганово масло – Течното злато на Мароко

Аргановото масло е културен продукт в Мароко от векове – не само заради финия си вкус, но и поради широката гама от потенциални ползи за здравето.

Маслото се получава от зърната на дървото Арган.

Въпреки че е родено в Мароко, аргановото масло се използва по целия свят като съставка към различни кулинарни, козметични и медицински продукти.

Своята огромна популярност то дължи именно на козметичните си свойства. Жените в Европа днес го наричат течно злато, заради широкото му приложение в козметиката. То се цени високо от кожни специалисти и експерти по красота.

Аргановото масло предпазва кожата от бръчки, помага при суха кожа, освежава я и я прави по-мека. Предотвратява появата на стрии по време на бременност. Подсилва отслабените и чупливи нокти, заздравява и изглажда нежната кожичка в основата на ноктите.

Един от най-удивителните факти за аргановото масло е, че освен за суха, то помага и за мазна кожа. Мастният секрет е вещество, отделяно от мастните жлези, което поддържа кожата влажна и я предпазва от сухота, но прекомерната секреция се отразява зле на кожата. Аргановото масло регулира отделянето на мастен секрет и го поддържа в нормални граници.

Аргановото масло е полезно и за лечение на кожни възпаления като акне, варицела и псориазис.

Аргановото масло е богато на витамини, минерали и антиоксиданти. Тази вековна тайна за красота има много приложения, които помагат за хидратиране и омекотяване на коса, лице и тяло.

Със своето високо съдържание на антиоксиданти, есенциални мастни киселини и витамин Е аргановото масло помага за ревитализирането на кожата, за увеличаване на еластичността й, възобновява блясъка на тънката и безжизнена коса. Мощен антиоксидант, с UV-защита и неутрализатор на свободните радикали.

Аргановото масло е повече от вълшебно!