ПРЕМИУМ
Винотерапия
Слънцезащита
100% Алое
Арган
Домашни любимци
За пиене
Грижа за тялото
Органични
Хигиена

Malvasia Volcanica – Лунното грозде

Неведоми са пътищата на лозата, а едно от най-внушителните места, където тя се е установила, са Канарските острови. Полята с кратери във вулканична пепел, оградени с каменни зидове, закрилящи стеблата на лозята, посадени в центъра им – този лунен пейзаж присъства в много туристически каталози за остров Лансароте. Всъщност вулканичната пепел и почвата дават уникалните характеристики на местния сорт грозде Malvasia Volcanica.

Лансароте е най-източният от седемте по-големи острова от архипелага, намиращ се на запад от брега на Мароко. Островър е на 28 градуса северна ширина, почти на границата на “благоприятната” зона за отглеждане на лозя. С глобалното затопляне тази зона леко се е изместила на север, отваряйки възможност на други страни да изненадат с качествени вина, но за щастие Ланзароте продължава да възпроизвежда успешно една почти 250-годишна традиция.

Канарите са вулканични острови. Лозята в Лансароте се отглеждат в дупки, изкопани във вулканичната пепел, така че корените им да достигат до почвите отдолу. Отстрани се изграждат каменни огради, които да пазят от вятъра.

Виното, произведено от този местен сорт, се отличава с прекрасен аромат на бяла праскова и тропически плодове и плътност, която дават само вулканичните почви.

Освен във винопроизводството гроздето намира приложение и в линия козметични продукти, които също са произведени на острова. Malvasia Volcanica в комбинация с Алое Вера прави чудеса с кожата на лицето и тялото. Забавя стареенето, предпазва от вредните влияния на околната среда, подобрява микроциркулацията, стимулира производството на колаген, подобрява еластичността и гладкостта на кожата.

Продуктите от линията Vinoterapia Malvasia Volkanica на Lanzaloe са богати на полифеноли – мощни природни антиоксиданти, които неутрализират свободните радикали, отговорни за окисляването на кожните клетки.

С продуктовата линия Vinoterapia ще се насладите на обединението на регенеративните свойства на Алое Вера с тези на гроздовите антиоксиданти.

Несъмнено Malvasia Volcanica е най-представителният сорт грозде на Канарските острови, а Лансароте е негов рай в архипелага. Това може да се види в очарователния лозарски пейзаж в Ла Герия, където лозята са изправени пред враждебна среда от лава, лиспа на дъжд и силни морски ветрове.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA