ПРЕМИУМ
Винотерапия
Слънцезащита
100% Алое
Арган
Домашни любимци
За пиене
Грижа за тялото
Органични
Хигиена

Масло от шеа – африканската магия за красота

Маслото от шеа, известно също като масло от карите, е естествен продукт, който се добива от ядките на дървото Vitellaria paradoxa. Това дърво расте в западноафриканската савана и името му означава “живот”. Ядката на плода му е бадемоподобна и наситена с витамини и мастни киселини. След обработка от ядките се извлича кремообразно вещество – маслото от шеа.

Маслото от шеа съдържа антиоксиданти като токофероли (витамин Е, наричан още витамин на младостта) и катехини (съдържат се и в зеления чай). Установени са и други специфични съединения като тритерпенови алкохоли със свойството да намаляват възпаленията; естери на канелени киселини, които имат способност да абсорбират ултравиолетовото лъчение, и лупенол, който предотвратява стареенето на кожата като инхибира ензимите, които разграждат кожните протеини. Защитава кожата, като стимулира производството на структурни протеини от специализирани дермални клетки.

 

Маслото от шеа е известно преди всичко със своите хидратиращи свойства и се използва в състава на многобройни козметични продукти като Био хидратиращия крем, който освен масло от шеа съдържа и чист сок от Алое вера с всичките му полезни свойства.

Ако имате чувствителна кожа вероятно сте забелязали, че не всички козметични продукти, дори да са естествени, се отразяват добре на кожата ви.

Удивително, маслото от шеа е полезно за много деликатна кожа, като осигурява отлична хидратация! Допринася за омекотяване и възстановяване на кожата, възвръща нейната еластичност. Действа и като прекрасен естествен овлажнител – предотвратява дехидратацията, като свежда до минимум загубата на влага, задържа влагата в кожата.

 

Маслото от шеа се откроява с високото си съдържание на Витамин F, който допринася за здравината на клетъчните мембрани. С високото си съдържание на основни хранителни вещества помага за предотвратяване на стареенето на кожата, стимулира метаболизма на кожните клетки и така предотвратява появата на бръчки.

 

Маслото от шеа е много ефективно за предотвратяване появата на стрии, напр. по време на бременност и кърмене.

 

В продължение на хиляди години хората в гореща африка са използвали масло от шеа, за да предпазят кожата си от слънце, вятър и дехидратация, както и за лечение на кожни проблеми, изгаряния и малки порязвания. Именно на него египетската царица Нефертити дължи легендарната си красота.